Bir 'Aidin Salih' Eleştirisi

Facebook gruplarının vazgeçilmezi.
Aşı karşıtı annelerin başucu kitabı.
Merdivenaltı hacamatçıların favorisi.
'Moderen tıbbın' sözde düşmanı.
Bugünlerde çok popüler.
Herkesin elinde.
Milyonlarca satıyor.
Herkes oradan "tıbbi nebevi" öğreniyor, geleneksel tıbbı yad ediyor.
Her bölüm"Kudsi Hadis"lerle dolu...

Yayınevinin sitesine göre "Türkiyenin en çok okunan Geleneksel Tıp kitabı"...

Geçenlerde bir doktor gözüyle neymiş bu Aidin Salih diye bakayım dedim. Son bölümlere kadar klasik Tıbbi Nebevi kitaplarından öteye geçememekle birlikte her zamanki gibi Sıfır Kaynak politikasını uyguluyordu. Ancak son bölümlerde dikkatimi çeken şey yazılardaki inanılmaz hayal gücüydü. İnanın bu bölümleri yazan birinin nasıl bir hezeyan içerisinde olduğunu merak etmemek elde değil!

Fotoğrafını koyduğum "İndigo ve Kristal Çocuklar" isimli bölümde bu hezeyanların tepe noktasını görmekteyiz. Zaten aşı, tüp bebek (IVF), kanser gibi bölümlerde gerçekle bağdaşmayan ifadeler varken, bu bölümde yazanların gerçekle yakından uzaktan alakası yok! Hepsi tamamen saçmalık!




12 kıvrımlı DNA ifadesinin ne kadar gerçekdışı olduğunu ortaokul öğrencileri bile bilir!

Bu kitaptakı ve bu kitap özelinde 'Aidin Salihçilerin' ortak problemi şu: Şimdi ben bir kitap yazsam, kitabın içerisine de efendim baş ağrısında şu otu iç, diz ağrısında beş gün hacamat yaptır desem hemen uygulayacak mısınız? Uydurma mı değil mi, kaynağı ne demeyecek misiniz? Hemde bu teknoloji ve bilim çağında?

Ya da birisi arabanızla ilgili bir tavsiye verdiğinde bile önce bir düşünüp, mantıklı açıklamalar arıyorsunuz; sağlığınızla ilgili bu kadar ciddi kararlar verirken "tamam yapayım, yapayım da NEDEN?, Kanıtın ne? Neye dayanarak söylüyorsun bunu? İşe yarayacağını nereden biliyorsun? Kaç kişi üzerinde denedin?" demiyorsunuz?

Sanırım sebebi büyük ölçüde "din". Evet evet sebebi dinimizin bu işe alet edilmesi. Eğer ben uydurdum deseler dinlemezsiniz ya da almazsınız. Ama peygamber emretti derlerse, hemen yaptırırsınız. Onlar da bunu çok iyi biliyor.

Ortadoğunun, İslam ülkelerinin hali ortada. Önce akıllı olacağız. Akıllı olmak zorundayız!

"Allah aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır!" (Yunus-100)

Yorumlar